Kehonkoostumusmittaukset: hanki uusia personal training -asiakkaita joka viikko!

Kehonkoostumusmittaus on keino saada kontakti potentiaaliin asiakkaaseen. Mittauksen jälkeen on helppoa luoda asiakassuhde, kunhan osaat joitain perusasioita, joita opetan sekä oheisessa videossa sekä alla olevassa tekstissä. Jos haluat uusia personal training -asiakkaita vaikka joka viikko, ehdotan että otat tavaksesi tehdä kehonkoostumusmittauksia säännöllisesti.

MYYNTISUPPILO

Varmaankin muistat aiemmasta, että noin 80% naisista ja melkein yhtäsuuri osa miehistä on tyytymättömiä kehonkuvaansa. Kuntokeskuksien jäseninä on (vain) noin 15% suomalaisista. KKM on hyvä tapa tavoittaa kuluttajia myyntisuppilon yläpäästä, niitä kuluttajia jotka eivät ole kuntokeskuksen jäseniä, mutta ajattelevat “mitäköhän tuloksia KKM minulle antaa”. Toki kuntokeskuksen jäsenet ovat tuloksista kiinnostuneita myös.

MUUTAMA SANA ILMAISISTA KONSULTAATIOISTA

Jos olet ajatellut, että ilmainen ensimmäinen treeni tai ilmainen konsultaatio on hyvä tapa hankkia asiakkaita, minun on valitettavasti kerrottava, että olet väärässä. Älä tarjoa osaamistasi ilmaiseksi. Sinulla on huikeaa ammattitaitoa, jolle on paljon kysyntää. Valtaosa suomalaisista haluaa laihduttaa, kohentaa terveyttään tai näyttää paremmalta alasti. Sinulla on kyky muuttaa heidän elämäänsä. Jos kuvittelet, että ensimmäisen treenikerran antaminen ilmaiseksi tai ilmainen konsultaatio lisää myyntejäsi, olet väärässä. Alla olevassa on kokemukseni noin 25 vuoden ajalta.

Ilmaisen tuotteen tai palvelun metsästäjiä (lue: hyväksikäyttäjiä) riittää aina. Kymmeniä, ehkäpä satoja kuntosalin avoimia ovia järjestäneenä olen omin silmin nähnyt, kuinka vuodesta toiseen avoimiin oviin ilmestyy samoja ”lokkeja”. He käyvät treenaamassa, yleensä kaksi tai kolme treeniä, jos vain mahdollista. Siinä vaiheessa kun yrität ottaa kontaktia ja kertoa, että ”meillä olisi tänään tarjous, haluaisitko kuulla lisää”, he livahtavat kiireesti ovesta ulos. Mutta kas kummaa, kun syksyllä järjestät seuraavat avoimet ovet, nämä menninkäiset ilmestyvät koloistaan. Itse asiassa avoimet ovet hyvin harvoin saavat liikkeelle maksavia asiakkaita, he tulevat ”raha kourassa” ostamaan avoimien ovien jälkeisenä päivänä. Aivan sama pätee personal training -palveluihin. Jos lähdet sille tielle, että tarjoat omaa osaamistasi ilmaiseksi, pian suuri osa päivästäsi kuluu palvellessa niitä, jotka yrittävät puristaa sinusta treeni- ja ruokavaliovinkkejä ilmaiseksi sen Hyvinvointikartoituksen lisäksi. Ja sinä turhaudut siihen, että ”onpa tämä myyminen haasteellista”, kun se ei oikeasti ole. Jos haluat välttää turhautumisen siitä, että koet tulleesi hyväksikäytetyksi, unohda ilmaiset lounaat.

PÄÄTÄ KAUPPOJA KKM:N JÄLKEEN

Työsi on valistaa potentiaaleja asiakkaita hyvinvoinnista niin, että he itse havahtuvat siihen, että heillä on ongelma. Katsos – jos kerrot jollekulle, että hänellä on ongelma, he yleensä suuttuvat tai asettuvat puolustuskannalle. Toisaalta – jos he itse havahtuvat ongelmaansa, he alkavat etsiä ongelmaansa apua. Jos siinä vaiheessa osoitat oman ammattitaitosi, niin keneltä muulta he haluavat ostaa palveluita kuin sinulta. Kun kehityt työssäsi, ennen pitkää neljä viidestä kehonkoostumusmittaukseen tulleista ostaa sinulta personal training -palveluita.

Sen sijaan, että tarjoat ilmaista ensimmäistä treeniä, tarjoa maksullista Hyvinvointikartoitusta (tai kehonkoostumusmittausta). Hyvin harva saa rasvaprosentiksi normaaleihin rajoihin mahtuvaa tulosta, vaan lähes aina tulos näyttää ”korkeaa” tai ”erittäin korkeaa” rasvaprosenttia ja ponnahtaa vertailutaulukon punaiselle alueelle. Sinun ei tarvitse sanoa mitään, riittää kun vertailutaulukosta näytät asiakkaan saaman tuloksen. Asiakas havahtuu itse siihen, että hänellä on ongelma “Apua, onpa korkea lukema”. Huom! Ehdottomasti tarvitset vertailutaulukon, josta voit näyttää mittauksessa olleelle henkilölle, mitkä ovat normaalit lukemat.

Tämän jälkeen työnäsi on kysyä asiakkaalta ”mitä haluaisit tuloksen olevan”. Jokainen potentiaali asiakas vastaa edellä mainittuun kysymykseen “no kyllä sen pitäisi ainakin olla xx%”, jonka jälkeen teillä onkin jo tavoite, johon pääsemiseksi hän tarvitsee apuasi. Enää sinun tehtäväksesi jää kertoa että sinulla on juuri sellaista osaamista, jonka ansiosta asiakas saavuttaa omat tavoitteensa.

VALMIIT MAINOKSET, OLE HYVÄ!

Alla olevasta voit ladata mainoksia omaan käyttöösi. Klikkaa kuvaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitse “Tallenna kuva nimellä”. Valitse sinulle parhaiten soveltuva ja lataa se omaan käyttöösi. Voit ladata kuvia tietokoneellesi, läppärillesi, tabloidille tai puhelimeen.

Kehonkoostumusmittaus, personal trainer

TOIMI MAINOKSEN KANSSA ESIM. SEURAAVASTI:

  • määrittele tarjouksen voimassaoloaika
  • lähetä sähköpostin liitetiedostona kaikille kuntokeskuksen asiakkaille
  • postaa mainos Facebookissa tai muussa sosiaalisen median kanavassa
  • lähetä puhelimella Messenger -viestinä henkilöille, joiden uskot olevan kiinnostuneita
  • tulosta kuntokeskuksen ilmoitustaululle
  • laita mainos esille kuntokeskuksen nettisivuille
  • jne.

Markkinointi on tärkeää, mutta parhaan tuloksen saat kuntokeskuksessa, kun kysyt suoraan “haluaisitko tietää oman rasvaprosenttisi, kiinnostaako kehonkoostumusmittaus”. Suora kontakti asiakkaaseen on aina kaikkein tehokkain.

HUOM!

Opi tulkitsemaan tuloksia ammattilaisen ottein. Oppia voit hankkia esim. klikkaamalla alla olevaa linkkiä:

Tanita / opas

MAINOS OMILLA YHTEYSTIEDOILLA

Jos haluat mainokseen omat yhteystiedot tai muokata hintaa, tekstejä tms., teen muutokset edulliseen 29 € + alv. hintaan. Toimitusaika 2 pv. Ole yhteydessä: Lasse Venho, (040) 414 2610, lasse@fitmill.eu