Petri Mähkä

Elettiin vuotta 1998. Olin työskennellyt kuntokeskusyrittäjänä jo useita vuosia. Tavanomaiseen tapaan työskentelin sinäkin aamupäivänä M&M Kuntotalon tiskin takana,  kun ovesta sisään asteli reippaan oloinen nuori mies. Hän esitteli itsensä “Moi! Nimeni on Petri Mähkä. Olen juuri valmistunut personal traineriksi, oliskohan sulla töitä?”. Elettiin vuoden 1998 kevättä.

Kummallinen kysymys, mutta miksi?

Esittelyn jälkeen vastasin “anteeksi mikä oli ammatti, johon olet valmistunut?”. Vaikka olin työskennlyt jo vuosia kuntokeskuksessa, lukenut paljon alan lehtiä ja seurannut alan kehittymistä, en ollut koskaan kuullut sellaisesta ammatista kun personal trainer …… ! Petri selitti minulle, mitä hän oli opiskellut ja mitä osaa. Seuraava kysymykseni oli “Ihan hienoa, mutta emme millään tahdo saada asiakkailta hintaa siitä, että teemme heille kuntosaliohjelman. Miten hitossa sinä aiot hankkia elantosi tuossa ammatissa?”.

Siihen aikaan oli ihan tyypillistä, että asiakkaat  jotka ostivat 10 x tai 1 kk kortin edellyttivät että saavat kuntosaliohjelman + ohjauksen kaupanpäällisenä. Kuntosalimme hinnastossa oli hinnaksi määritelty 30 mk (toisinsanoen 6 €), mutta usein myimme sen 10 mk:lla (2 €) ……

Mitä ajatuksia tämä sinussa herättää?

Maailma on muuttunut ja tänä päivänä on hyvin tavallista, että asiakas ostaa 30 krt personal training -paketin hintaan 69 €/krt, toisinsanoen maksaa siitä yli 2000 €. Harva asia on niin varmaa, kuin muutos. Uskallan ennustaa, että personal trainereiden ansaintamahdollisuudet paranevat tulevaisuudessa vielä tästäkin. 

Petri on nykyään toimitusjohtajana sekä osaomistajana yrityksessä, jolla on kaksi kuntokeskusta.